Aloitussivulle

Tervetuloa Raution Typpöjen Sukuseuran kotisivuille

Raution Kirkko Raution Typpöjen sukututkimus on aloitettu 7.1.2006, mutta laajamittaisemmin se on käynnistynyt vasta sukuseuran perustamisen jälkeen vuoden 2009 alusta. Tutkimuksen lähtökohtana on Raution Typpöön vuonna 1663 perustetun Typpö nimisen talon asukkaat, jotka käyttivät sukunimeä Typpö. Suvun esi-isä oli Peer Clemetsson, jonka poikia olivat Jaacob, Erik ja Matts Typpö. Sukuseura tekee sukututkimusta heistä polveutuvista henkilöistä. Tällä hetkellä tiedetään, että suvun jäseniä on ympäri Eurooppaa ja koko maailmaa. Sukuseuran tarkoituksena on selvittää Typpön/Alatyppön suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää yhteenkuuluvuuden tunnetta suvun ja siihen liittyvien muiden sukujen jäsenten keskuudessa.


Ajankohtaisia asioita

Raution Typpöjen Sukuseuran sukukokous sunnuntaina 24.7.2022

Raution Typpöjen Sukuseuran sukukokous pidetään sunnuntaina 24.7.2022 Raution metsästysmajalla osoitteessa Kannuksentie 100 Rautio.

Tilaisuus alkaa kahvituksella klo 13.00

Sukukokouksessa on esillä perustamisasiakirjassa merkityt asiat. Osallistumismaksua ei peritä.

Tarjoilun järjestämisen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan 17.7.2022 mennessä Tiinalle puh. 044 5553292

Lämpimästi tervetuloa!

Sukuseuran hallitusRaution Typpöjen Sukuseura ry:n tapaaminen ja sukukokous Typpön majoituksen tiloissa sunnuntaina 27.8.2017

Sääntömääräinen sukukokous ja siihen liittyvä tapaaminen pidettiin Typpön majoituksen tiloissa 27.8.2017. Aloitimme päivän jumalanpalveluksella, jonka toimitti seurakuntapastori Aino Luhtasela. Mukana oli Alavieskan kirkkokuorolaisia laulamassa.

Päivä jatkui Typpössä hieman sateisessa ja koleassakin säässä. Mutta sisällä oli lämmin tunnelma, mukana nelisenkymmentä henkeä, jotka nautimme paikallisen kotileipomon antimista, kinkkupiirakasta, täytekakusta ym. Pöytien äärellä vaihdettiin kuulumiset sukulaisten ja tuttavien kesken.

Ohjelman aluksi sukuseuran pj. Marjatta Niemi esitti tervehdyssanat. Yhteislauluna laulettiin Keski-Pohjanmaan laulu. Musiikista vastasi sukumme jäsen Raimo Hihnala kitaroineen. Kuulimme laulut On kesän kirkas huomen ja Minä katson tätä maata. Olimme kutsuneet puhujaksi sukututkija Matti Heiniemen Välikannuksesta. Hän on perehtynyt maakunnan historiaan, tuntee tämänkin alueen vuosisatojen takaa "kuin omat taskunsa". Aiheeksi olimme sopineet Raution varhaisemmat vaiheet maakuntaan liittyen. Vaikka hän sanoi kohteliaasti, että Typpö ja Raution vaiheet on aika hyvin tutkittukin. Saimme uutta tietoa ja totesimme, että tutkittavaa riittää. Siksi sukututkimus onkin mielenkiintoista! Matti Heiniemi vastasi kysymyksiimme. Hänellä on työn alla kirja Kannuksen talonpoikaissuvuista Ruotsin vallan ajalta. Jäämme sitä odottamaan mielenkiinnolla.

Tämän jälkeen Raimo Hihnala lauloi laulut Kaunis maa, Lähellä sydäntäni ja Lähtevien laivojen satama. Yhteislauluna laulettiin Kotimaani ompi Suomi Lopuksi laulettiin virsi 341 Kiitos sulle Jumalani.

Kiitos kaikille mukanaolleille ja sukuseurassa työskenneille!

Suurkiitos Eevalle ja Liisalle, että aina olemme olleet tervetulleita Typpöön kokoustamaan ja tapaamisten järjestäminen siellä on ollut mahdollista!

Toholammilla 1.9.2017

Marjatta NiemiKokousterveisiä!

Ohjelmaosuuden jälkeen oli varsinainen sukukokous. Se pidettiin Typpön majoituksen tiloissa 27.8.2017. Heli Liuska avasi kokouksen. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Heli Liuska, sihteeriksi Sirpa Junttila ja pöytäkirjantarkastajiksi/ääntenlaskijoiksi Marjukka Hihnala ja Raimo Hihnala. Sukuseuran taloudenhoitaja/sihteeri Sirpa Junttila esitti toimintakertomuksen, tilinpäätökset ja tilintarkastajien lausunnot varsinaisten sukukokousten väliseltä ajalta. Ne hyväksyttiin yksimielisesti.

Jäsenmaksusta päättäminen oli myös kokouslistalla. Todettiin,että Sukuseuran hallitus esittää, että varsinaista jäsenmaksua ei perittäisi, koska sukuseuran taloudellinen tilanne on hyvä. Jäsenmaksua ei siis perittäisi 2017 tästä syystä. Hallitus esittää, että uusilta jäseniltä perittäisiin liittymismaksua 15 euroa. Sukukokous hyväksyi esityksen.

Raution Typpöjen Sukuseura lähtee seuraavalle 3-vuotiskaudelle valoisin ja reippain mielin ja uudistunein voimin.

Hallituksen jäsenten henkilötiedot löytyvät kohdasta "yhteystiedot".

Toholammilla sateisena iltana 1.9.2017

Sukukokouksen puolesta,

Marjatta NiemiHei kaikki Raution Typpöjen Sukuseuralaiset

miehet ja naiset!


Ehkä jollakin on käynyt mielessä, mitähän kuuluu Sukuseuralle?

No, kyllähän se vielä toimii, kokouksia pidetään, viimeksi 19.11.2016 Liisan-päivänä. Edellinen kokous oli kauniina alkukesän päivänä, nyt oli loskainen marraskuun lauantai. Puheensorinaa pitkästä aikaa. Pohdittiin tulevaa toimintaa, kesäkokousta ja siihen liittyvää tapahtumaa suunniteltiin. Olemme iloisia, että kirjalla on ollut menekkiä. Siitä on tullut hyvää palautetta, moni on sieltä löytänyt juurensa. Sitä on vielä saatavilla. Näin lahjavinkkinä ilmoitetaan! Samoin muita tuotteita on myynnissä.

Meillä Sukuseuran hallituksessa on kuitenkin huoli seuran jatkuvuudesta. Siksi vetoan henkilöihin, jotka ovat kiinnostuneet omasta suvustaan ja sukuseuran toiminnasta ja jos löytyisi pikkuisen ylimääräistä aikaakin, ota yhteyttä hallituksen jäseniin. Ensi kesänä on sukukokous, siellä valitaan uusia virkeitä toimijoita. Toivotaan, että löytyy!

Toholammilla 22.11.2016

Sukuseuran ja hallituksen puolesta

Marjatta Niemi

Sukuseuratuotteet


Postikortteja

Sukuseuralla on myynnissä postikortteja, jotka on valmistettu suvun valokuvista. Kortteja on 22 erilaista. Osassa kortteja on jokin kuvaan sopiva teksti tai sanonta kuten "Oppia ikä kaikki" tai "Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa". Kortit ovat pääasiassa mustavalkoisia.

Postikortit ovat 10 x 15 cm kokoisia, takaosassa on sukuseuran nimi ja tietoa kortin kuvasta.

Korttien hinta: koko lajiltelma (22 kpl) 15 euroa tai 1 euro/kpl

Postikortteja voi tilata Sirpa Junttilalta puh. 0509175156 ja sähköposti sipila.sirpa@gmail.com

postikortit

sukukirja mainos Sukukirja


Sukuseuran kuulumisia

Terveisiä kesän 2011 sukukokouksesta!

Sukuseuran puheenjohtajan ollessa estynyt, kokouksen avasi Tiina Hernesniemi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtajaksi valittiin Soile Kiiski ja sihteeriksi Sirpa Junttila. Pöytäkirjan tarkastajiksi ja äänten laskijoiksi valittiin Liisa ja Simo Jukola. Käsiteltiin ja hyväksyttiin toimintakertomus ja tilinpäätökset. Jäsenmaksuksi päätettiin vuosille 2012 - 2014, 15 E/vuosi.

Käsiteltiin ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio v. 2012 - 2014. Keskusteltiin sukututkimuksen tämänhetkisestä tilanteesta. Alustavasti suunniteltiin asettaa tietojen keräyksen takarajaksi 31.7.2012, jonka jälkeen sukukirjaa valmistellaan julkaisukuntoon. Toivomme, että suvun jäsenet lähettävät tiedot mahdollisimman pian kirjattavaksi. Ajatuksena on, että sukukirja olisi valmis seuraavaan sukukokoukseen 2014 mennessä. Arto Rajamäki selvitti henkilötietolain 18 §:ää ja tietosuojavaltuutetun lausuntoa sukutietojen julkaisemisesta.

Sukuseuran hallitukseen valittiin Helena Polet Kalajoen Kärkisestä, Marjatta Niemi Toholampilta, Tuulikki Lindberg Oulusta, Lauri Korhonen Kalajoen Rautiosta, Heikki Typpö Kalajoen Mehtäkylästä ja Vesa Alatyppö Kalajoen Himangalta. Toiminnan tarkastajiksi valittiin Simo Jukola Kalajoelta ja Martti Kyllönen Ylivieskasta, sekä varalle Liisa Jukola Kalajoelta ja Pekka Typpö Ylivieskasta.

Hallituksen järjestäymiskokous oli 29.7.2011 Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Lauri Korhonen Kalajoelta, varapuheenjohtajaksi Helena Polet Kalajoelta. Sihteerinä jatkaa Helena Pigg Kalajoen Pohjankylästä. Taloudenhoitajana ja jäsenrekisterin pitäjänä jatkaa Sirpa Junttila Kempeleestä.

Kalajoen Rautiossa 4.10.2011

Kokousterveisin,
Leena ja Kaarina

| copyright © 2009 Raution Typpöjen Sukuseura |